Η Εταιρεία

Η Εταιρεία2024-03-14T15:34:38+02:00

ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε.

Η ΒΙΟΛΑΡ ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο του Βαμβακιού πριν από 65 χρόνια.

Η εταιρεία ΒΙΟΛΑΡ ιδρύθηκε το 1955 από τους αδελφούς Μάρκου στη Λιβαδειά.

Η αφοσίωσή μας στην ικανοποίηση των πελατών μας είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Με βάση τις αρχές της ποιότητας και της αξιοπιστίας, διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες μας λαμβάνουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Ο έλεγχος ποιότητας αποτελεί ζωτικό στοιχείο των διαδικασιών μας και διασφαλίζει ότι παρέχουμε πάντα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας.

Η εταιρεία μας έχει αποκτήσει ειδίκευση στον κλάδο του εκκοκκισμού βαμβακιού, σιτηρών, αγροτικών εφοδίων αλλά και στην παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας.

Η μακροχρόνια εμπειρία μας και η τεχνογνωσία μας σε αυτούς τους τομείς μας έχουν καταστήσει πρωτοπόρους στον χώρο.

Στην ΒΙΟΛΑΡ, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετική ποιότητα, αξιόπιστες υπηρεσίες ώστε να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές παγκοσμίως στον κλάδο του βαμβακιού και των σιτηρών.

0+
Έτη Εμπειρίας
0+
Χώρες
0+
Προσωπικό

Ιστορία – Εξέλιξη

Εγκαταστάσεις

Η ΒΙΟΛΑΡ ΑΕ. εδρεύει στην Ελλάδα και η κύρια βιομηχανική δραστηριότητα είναι στον κλάδο του εκκοκκισμού βαμβακιού, από το 1955 και διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων εγκαταστάσεων αποτελούμενο από γραφεία διοίκησης, εκκοκκιστήρια, ξηραντήρια, αποθήκες και σιλό.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε διάφορα εργοστάσια και εγκαταστάσεις παραγωγής, ως εξής:

Αχίλλειο
25ο χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, Αχίλλειο, 41500, Ελλάδα
Τηλ: 2410731526

Η εγκατάσταση στο Αχίλλειο, είναι Εκκοκκιστήριο Βάμβακος, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, άρχισε να λειτουργεί το 1994.

Βελεστίνο
2ο χλμ. Ε.Ο. Βελεστίνου – Βόλου, Βελεστίνο, 37500, Ελλάδα
Τηλ: 2425024321

Η εταιρεία διαθέτει ένα κέντρο αποθήκευσης και διαχείρισης όλων των προιόντων που παράγει και εμπορεύεται στο Βελεστίνο Μαγνησίας, κοντά στο λιμάνι του Βόλου, ακριβώς έξω από την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Γέφυρα
Γέφυρα Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2411802011

Η πιο πρόσφατη προσθήκη, είναι εγκατάσταση της εταιρείας, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί σαν κέντρο αποθήκευσης και διαχείρισης όλων των προϊόντων που παράγει και εμπορεύεται.

Μελισσοχώρι
Μελισσοχώρι, Λάρισσας
Τηλ: 2410572262

Η εγκατάσταση στο Μελισσοχώρι, είναι Εκκοκκιστήριο Βάμβακος, δίπλα στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Το εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου μας είναι πιστοποιημένο από την Διεθνή Ένωση Βάμβακος της Βρέμης από το 2013.

Ο ποιοτικός έλεγχος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των διαδικασιών μας καθώς τόσο οι εισροές όσο και οι εκροές των εμπορευμάτων που διαχειριζόμαστε είναι ελεγχόμενες, πιστοποιημένες και κατηγοριοποιημένες πριν από την αποθήκευση ή φόρτωση μέσω του σύγχρονου και εντατικού ποιοτικού ελέγχου που εφαρμόζουμε. Με αυτό τον τρόπο ανταμείβουμε τους προμηθευτές μας για την ποιότητα και παράλληλα εξασφαλίζουμε στους πελάτες μας την αξιοπιστία και την ομοιογένεια των προϊόντων που αγοράζουν από εμάς.

Τα δείγματα από τα προϊόντα μας αναλύονται στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας ΚΩΝ/ΝΟΣ Β. ΜΑΡΚΟΥ ΑΒΕΕ, το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό ICA BREMEN από το 2013 και εξοπλισμένο με ένα HVI και ένα AFIS.

Με το HVI μετράμε μήκος, αντοχή, ομοιομορφία, δείκτη κοντών ινών, micronaire, color and trash και με το AFIS μετράμε τα Neps. Το HVI βαθμονομείται και ελέγχεται καθημερινά με USDA HVI CALIBRATION δείγματα και λειτουργεί σύμφωνα με το ITMF (International Textile Manufacturers Federation). Eπίσης συμμετέχει σε διεργαστηριακές δοκιμές του ICAC και του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ της ΒΡΕΜΗΣ.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών ICAC Round Tests τοποθετούν το εργαστήριο ανάμεσα στα 10 καλύτερα εργαστήρια στον κόσμο, από το 2007. Στο εργαστήριό διατηρούνται αντιπροσωπευτικά δείγματα για τους πελάτες μας, ενώ είναι επίσης εξοπλισμένο με δωμάτιο ταξινόμησης όπου προετοιμάζουμε αντιπροσωπευτικούς τύπους δειγμάτων για προσφορά στους πελάτες μας.

Πιστοποιήσεις

Βαμβακόσπορος

Πέλλετ

Global Footprint

ΒΙΟΛΑΡ: Παγκόσμιο Αποτύπωμα

Με εισαγωγές & εξαγωγές σε περισσότερες από 15 χώρες παγκοσμίως και με συνεχή επέκταση του δικτύου μας.

Χώρες Προμήθειας Εκκοκκισμένου Βάμβακος:

Η Violar S.A. εμπλέκεται έντονα για περισσότερο από μια δεκαετία στην προμήθεια & εμπορία Εκκοκκισμένου Βάμβακος από διάφορες χώρες του κόσμου :

 • Βραζιλία,
 • Ισπανία
 • Τουρκία,
 • Δυτική Αφρική ( Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπενίν, Καμερούν, Τόγκο)

Ενώ έχει ξεκινήσει πρόσφατα η προμήθεια & εμπορία Βάμβακος από

 • Μεξικό
 • Η.Π.Α.

Σε όλες τις ανωτέρω χώρες, γίνεται ποιοτικός έλεγχος, τόσο κατά την διάρκεια της παραγωγής, όσο και πριν από κάθε φόρτωση, ώστε να εξασφαλίζουμε την σωστή περιγραφή του πωλούμενου Βάμβακος, αλλά και την απόλυτη συμμόρφωση στην εκτέλεση των συμβολαίων μας, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση, χωρίς προβλήματα, αλλά με απόλυτη ικανοποίηση των πελατών μας.

ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. – Εξαγωγές

Η εξαγωγική στρατηγική ανάπτυξης της ΒΙΟΛΑΡ περιλαμβάνει τις ακόλουθες χώρες:

 • Αίγυπτος
 • Βιετνάμ
 • Ινδία
 • Ινδονησία
 • Κίνα
 • Μπαγκλαντές
 • Πακιστάν
 • Ταϊλάνδη
 • Τουρκία

Εταιρική Ευθύνη

Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη μέσω των σταθερών προσωπικών σχέσεων, της πίστης, της δημιουργικότητας και των διακεκριμένων υπηρεσιών.

Η κληρονομιά μας στους τομείς του βαμβακιού, των δημητριακών και ζωοτροφών, η τεχνογνωσία, το ήθος στις συναλλαγές, οι εξαιρετικές, με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη, σχέσεις με τους αγρότες-προμηθευτές μας, και τους πελάτες μας, μας οδηγεί στην αποτελεσματική και αδιάκοπη λειτουργία στις παραπάνω ανταγωνιστικές βιομηχανίες.

Η δέσμευσή μας για τον ποιοτικό έλεγχο και η ευθύνη έναντι των υποχρεώσεών μας έχουν δημιουργήσει μια απαράμιλλη φήμη του δίκαιου εμπορίου (Fair Trade) και της ικανότητάς εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών και των διεθνών εταίρων μας στον τομέα του βαμβακιού, των δημητριακών και των ζωοτροφών.

Οι παραπάνω αξίες μας συνοδεύουν και θα μας συνοδεύουν για πάντα.

Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη μέσω των σταθερών προσωπικών σχέσεων, της πίστης, της δημιουργικότητας και των διακεκριμένων υπηρεσιών.

Better Cotton Initiative
Go to Top